Wereldwinkel Apeldoorn maakt december magisch

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 30 november 2023, 21:12
air 20231129 wereldwinkel apeldoorn
Foto: Wereldwinkel Apeldoorn

Ontdek deze decembermaand de wereld van fairtrade. De Wereldwinkel Apeldoorn brengt een vleugje wereldse magie naar sfeervolle en betekenisvolle evenementen in Apeldoorn, Uddel en Hoenderloo op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december.

Op 3 november werd de maatschappelijke Beursvloer (Beursvloer Apeldoorn) georganiseerd door Stichting Present Apeldoorn in Orpheus. Tijdens dit evenement maken bedrijven en maatschappelijke organisaties matches. Deze match is een afspraak tussen een bedrijf en organisatie met gesloten beurs. Zo heeft COMcept Apeldoorn een match gemaakt met de Wereldwinkel Apeldoorn waar deze evenementen uit voortvloeiden.

Deze december heeft Wereldwinkel Apeldoorn kramen op twee idyllische locaties in de buurt van Apeldoorn. Op vrijdag 8 december is de Wereldwinkel aanwezig tijdens de wintermarkt op Buitenplaats Het Loo in Uddel (16:00 – 21:00 uur). Op zaterdag 9 december (vanaf 15:00 uur) kun je je laten onderdompelen in kerstsferen in ‘t Dorpshuus in Hoenderloo. Beide markten zijn een feest van kleuren, ambachten en fairtrade-pracht. Bezoekers kunnen genieten van bijzondere producten met elk een eigen verhaal.

Op zondag 10 december is de Wereldwinkel tussen 14:00 – 18:00 uur aanwezig op het stadhuis van Apeldoorn tijdens een schrijfmiddag van Amnesty International. Hier krijgt u de kans om niet alleen eerlijke handel te ondersteunen, maar ook uw stem te laten horen voor mensenrechten. Een unieke gelegenheid om bewustzijn te verspreiden terwijl u geniet van de veelzijdigheid van eerlijke handel.

Als kers op taart in deze feestmaand krijgt Wereldwinkel Apeldoorn op zaterdag 16 december van 12:00 tot 17:00 uur bezoek van zilversmid Dambar uit Nepal. Deze fairtrade-onderneming brengt een prachtige collectie Nepalees zilverwerk naar Apeldoorn. De zilversmid laat u graag kennismaken met zijn ambacht en de rijke tradities achter elk stuk zilver.

De Wereldwinkel Apeldoorn heeft voor ieder wat wils. ”We hopen u op één van deze evenementen te mogen ontmoeten. Of bezoek onze winkel aan de Brinklaan”, aldus Marianne Berkhof van de Wereldwinkel.

Data/locatie:

8 december: Buitenplaats Het Loo in Uddel.

9 december: ’t Dorpshuus in Hoenderloo.

10 december: het stadhuis in Apeldoorn.

Deel dit bericht: