Stichting Present organiseert Meet & Eat op kerstavond

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 7 december 2023, 17:52
air 20231206 present meet & eat 1
Present Meet & Eat

Tijdens deze Meet & Eat-avond kunnen gastgezinnen uit Apeldoorn en omgeving op zondag 24 december enkele bewoners van verschillende asielzoekerscentra binnen onze gemeente,  thuis ontvangen om samen te eten.

Voor veel AZC bewoners is kerst een moeilijke periode, omdat zij ver van hun naaste familie en vrienden zijn. Wat zou het bijzonder zijn als zij welkom zijn om samen met u kerst te kunnen vieren. Tijdens een Meet & Eat avond ontvangt u als gastgezin twee (of meer) vluchtelingen aan tafel. Samen eten verbindt, de ontmoeting helpt in de integratie en er ontstaat zo veel meer wederzijds begrip. Stichting Present organiseert daarom deze ontmoetingsavond; daarmee zet zij haar missie om een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen zijn, kracht bij.

Meet & Eat wordt voor alle drie de AZC locaties in Apeldoorn en Beekbergen georganiseerd, respectievelijk:  AZC Apeldoorn aan de Deventerstraat, hier verblijven 300 mensen uit verschillende landen. Mensen alleen, maar ook gezinnen. Twee locaties van het AZC in Beekbergen: aan de Schalterdalweg, hier verblijven 160 mensen uit verschillende landen, alleenstaanden, maar ook gezinnen en het AZC aan de Arnhemseweg waar 74 alleenstaande minderjarige asielzoekers in de leeftijd tussen 13 en 17 jaar verblijven. Zij komen uit Syrië, Eritrea en Somalië en het zijn alleen jongens.

Op het aanmeldformulier kunt u aangeven op welke locatie u bewoners wilt ophalen. Om deze avond mogelijk te maken zoeken wij gastgezinnen die in en rond Apeldoorn wonen. Op kerstavond, 24 december, tussen 17.00 en 17.30 uur haalt u de mensen op bij de receptie van het AZC en neemt u hen mee naar huis. U mag voor hen koken, maar u kunt ook samen de kerstmaaltijd voorbereiden. De gasten brengt u na afloop weer terug naar het AZC.

Wilt u meedoen met Meet & Eat en woont u in- of rondom Apeldoorn? Meldt u zich dan tijdig aan via de website waar u het aanmeldformulier aantreft. Let op: dit kan tot maandag 18 december.

Voor vragen en aanmelden: stichtingpresent.nl

air 20231206 present meet & eat 1

Deel dit bericht: