Energietoeslag Apeldoorn: fouten erkend en hersteld

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
calculator,with,euros, ,2023
Foto: Gemeente.nu

De gemeente Apeldoorn is momenteel bezig met het uitkeren van de energietoeslag, en inwoners die nog niet hebben aangevraagd, kunnen dit sinds 1 december doen. Voor degenen die al in 2022 energietoeslag hebben aangevraagd, is de toeslag voor 2023 automatisch toegekend na een inkomenstoets.

Echter, er zijn fouten opgetreden in dit proces, waarbij sommige inwoners onterecht een afwijzing hebben ontvangen en anderen juist ten onrechte de toeslag hebben gekregen. Dat de gemeente niet eerder dit jaar de volledige energietoeslag kon overmaken, heeft te maken met het feit dat de wet Energietoeslag 2023 pas begin oktober werd goedgekeurd door de Eerste Kamer. 

De gemeente onderzoekt momenteel de situatie en zal inwoners op de hoogte brengen van eventuele vervolgstappen. Het totale bedrag dat mogelijk onterecht is uitgekeerd, wordt geschat op €568.650,-. De gemaakte fouten worden ten zeerste betreurd en zijn menselijk. De gemeente zal lessen trekken uit deze situatie om haar processen te verbeteren.

Deel dit bericht: