Apeldoorn schrijft en zingt op Dag van de Mensenrechten

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 10 december 2023, 21:58
air 20231210 schrijfmiddagamnestyapeldoornflashmobdagvanmensenrechten
Foto: Amnesty Apeldoorn

Dona Nobis Pacem (Geef Ons Vrede), is de boodschap die zondag 10 december uitgedragen wordt in het Stadhuis van Apeldoorn: de Internationale Dag van de Mensenrechten. Tijdens de Schrijfmiddag van Amnesty Apeldoorn (Write for Rights) vindt er tussen 15.15 en 15.30 uur een zogenaamde “flashmob” plaats met het lied “Dona Nobis Pacem.”

Een flashmob (“flitsmeute”) is een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. Het aantal deelnemers staat niet van tevoren vast; hoe meer deelnemers, hoe succesvoller de flashmob.

Tussen 15.15 en 15.30 uur beginnen de 3 zussen Yvonne, Brigitta en Greta Scheepsma in het Stadhuis met het zingen van het lied “Dona Nobis Pacem”, daarna valt een aantal koren hen opeenvolgend bij. Met deze flashmob roepen zij zowel Apeldoorn als de gehele wereld op tot vrede.

Deze ludieke dansactie is met name gewijd aan alle mensen in oorlogsgebieden over de hele wereld, die veelal onder erbarmelijke omstandigheden verkeren; waar kinderen nauwelijks toekomstperspectief hebben.

De Dag van De Mensenrechten is jaarlijks op 10 december. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens is op deze datum in 1948 aangenomen in het Palais Chaillot (Parijs) waar op dat moment de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties werd gehouden.

Dat dit lied over vrede over de hele wereld gezongen mag worden en viraal mag gaan. 

Dat koren, mensen in kerken, synagogen, moskeeën en andere religieuze instellingen, overheidsgebouwen, stationshallen en pleinen over vrede zullen zingen. In de hoop dat de intentie van dit lied mondiaal voelbaar mag zijn: Dona Nobis Pacem !-Vrede is een mensenrecht !

Datum: Zondag 10 december 

Locatie: Benedenverdieping Stadhuis Apeldoorn 

Tijd: Tussen 15.15 en 15.30 uur. 

apeldoorn.amnesty.nl

air 20231210 schrijfmiddagamnestyapeldoornflashmobdagvanmensenrechten
Foto: Amnesty Apeldoorn

Deel dit bericht: