D66 Apeldoorn doet oproep om Ter Apel te ontlasten

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 15 december 2023, 15:23
air 20231215 opvang vluchtelingen coa
Foto: COA

D66 Apeldoorn doet een dringende oproep aan alle D66-fracties in Nederland om Ter Apel te ontlasten. De opvanglocatie staat opnieuw onder druk door overvolle voorzieningen, een gevolg van de beperkte landelijke opvangcapaciteit tijdens de coronapandemie.

Na de pandemie is deze capaciteit niet vergroot, wat resulteert in een gebrek aan buffer om piekbelastingen op te vangen. D66 Apeldoorn roept alle D66-fracties op om een kerstmotie in te dienen bij hun respectievelijke gemeenteraden. Deze motie vraagt het college om zich maximaal in te spannen voor het ontlasten van Ter Apel door extra tijdelijke noodopvang beschikbaar te stellen.

Initiatiefnemer Jeanette Assies benadrukt het belang van solidariteit en hulp voor Ter Apel, waar de komende weken nog 3 tot 4 duizend extra opvangplekken nodig zullen zijn. Bouwien ten Bokum, D66-fractievoorzitter, benadrukt dat als we de handen ineen slaan, we toch in staat moeten zijn om deze plekken te vinden. D66 Apeldoorn zal de motie indienen tijdens de raadsvergadering van 21 december.

Deel dit bericht: