NK Baanwielrennen 2023 in Omnisport Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 11 januari 2024, 21:49
air 20231219 omnisportek libema2
Foto: Libéma

Sportaccommodatie Omnisport in Apeldoorn, de trotse baanwielrenhoofdstad van Nederland, staat op het punt om wederom het toneel te zijn van het NK Baanwielrennen. Van 27- tot en met 29 december 2023 zullen de Nederlands Kampioenschappen Baanwielrennen plaatsvinden. Deze kampioenschappen worden georganiseerd door Libéma Profcycling in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU), waar alle Nederlandse toppers strijden om de nationale titels.

Met het oog op de aankomende Europese Kampioenschappen Baanwielrennen dat van 10 tot en met 14 januari 2024 eveneens in Omnisport Apeldoorn wordt gehouden, dient het NK Baanwielrennen als de perfecte opmaat. De locatie biedt een waardevol platform voor Nederlandse renners om hun vorm te testen en zich voor te bereiden op de internationale uitdagingen die voor hen liggen.

Een divers deelnemersveld zal tijdens de wedstrijden vertegenwoordigd zijn; het niveau van de baanwielrenners variëert van ervaren tot als zijnde opkomend talent.

Tijdens deze dag richt de KNWU zich op vrijwilligers en/of professionals die de wielersport mogelijk maken. (Onder andere bestuurders, trainers en coaches.) Het is de bedoeling dat iedereen die werkzaam is in de wielersport, in welke rol dan ook, op deze dag zichzelf kan- en mag bijscholen. (knwucampus.nl/products/69-dagwielersport/)

Omnisport Apeldoorn kondigt aan dat Libéma Profcycling de komende drie jaar de organisator zal blijven van het NK Baanwielrennen.

Tickets en informatie: nkbaanwielrennen.nl

air 20231219 omnisportek2023
Foto: Omnisport Apeldoorn
air 20231219 omnisportek libema2
Foto: Libéma

Deel dit bericht: