Gemeente Apeldoorn streeft naar samenwerking lokale omroepen

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 22 december 2023, 23:21
1000056980
Foto: Floris van den Broek

Tijdens de raadsvergadering van donderdag jl. werden er verschillende besluiten genomen aan de hand van ingediende moties. Zo ook over de plannen die er liggen om de (nu nog onafhankelijk van elkaar werkende) bestaande mediapartijen binnen de regio Stedendriehoek (Apeldoorn, Zutphen en Deventer) samen te voegen als één overkoepelende streekomroep. Dit heeft ook gevolgen voor de lokale nieuwsvoorziening binnen de gemeente Apeldoorn als het gaat om nieuwsberichtgeving in beeld, geluid en op de sociale media.

Deze motie is geschreven vanuit de wens om tot een sterke streekomroep te komen: De op dit moment bestaande mediapartijen binnen de gemeente Apeldoorn werken nu nog steeds onafhankelijk van elkaar. Zo is langzamerhand een “versnipperde” lokale nieuwsvoorziening ontstaan; het is van belang en heeft prioriteit dat deze verschillende “versnipperde” lokale mediapartijen zo snel mogelijk met elkaar in gesprek gaan en de koppen bij elkaar steken zodat alle neuzen in dezelfde richting zullen gaan wijzen: Vorm samen één “front dat als één Lokale Streekomroep functioneert.

Het creëren van dit samenwerkingsverband is onder meer belangrijk voor iedereen die woonachtig is in de regio Stedendriehoek, alsmede voor alle (vrijwillige) medewerkers die zich zo inzetten voor de totstandkoming van een accurate- en een zo professioneel mogelijke verslaggeving in beeld en geluid alsmede schriftelijk op de sociale media. Deze verslaggeving van lokaal nieuws (en overige actualiteiten en evenementen) is waardevol voor iedere gemeente; ook voor de gemeente Apeldoorn. “Werk samen: “synergie is in deze kwestie één van de belangrijkste pijlers.”

Informatie over vorming streekomroepen: NLPO

1000056980
Foto: Floris van den Broek

1000056978
Foto: Floris van den Broek
Deel dit bericht: