“Gouden regen” in Apeldoorn na eerste dag NK baanwielrennen

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink |
air 20231228 nkbaanwielrennen2023
Foto: Omnisport Apeldoorn

Na de eerste dag van het Nederlands Kampioenschap (NK) baanwielrennen in Omnisport Apeldoorn, kwam de voorspelling van “kans op gouden regen van medailles” dubbel en dwars uit. Woensdag 27 december werd de aftrap gegeven van dit prestigieuze Nederlandse Kampioenschap van 2023 in Omnisport Apeldoorn in aanloop naar het Europees Kampioenschap dat in januari 2024 plaats zal vinden.

Mischa Bredewold (Olympisch kampioen achtervolging) zette zichzelf bijvoorbeeld definitief op de kaart voor het Nederlands Kampioenschap van januari aanstaande door woensdag jl. een “gouden overwinning” te behalen op het onderdeel “individuele achtervolging”, dit was tevens haar debuut. Ook Olympisch kampioen op de kilometer Harrie Lavreysen was na deze eerste dag verzekerd van een plaats voor het EK in januari door zijn baanbrekende triomf; ook hij ging naar huis met goud.

Tickets voor de komende twee dagen (donderdag 28- en vrijdag 29 december) –op deze dagen zullen onder andere Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Matthijs Buchli en Lorena Wiebes in actie komen – zijn te krijgen via nkbaanwielrennen.nl 

air 20231228 nkbaanwielrennen2023
Foto: Omnisport Apeldoorn

Deel dit bericht: