Internationale Vredeswandeling Apeldoorn op Nieuwjaarsdag

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink |
Foto: Stichting Sant'Egidio

In het teken van “De Internationale Dag van de Vrede” (of Wereld Vrede Dag) op maandag 1 januari 2024, is de Nieuwjaars Vredeswandeling Apeldoorn georganiseerd. Deze wandeling zal u door verschillende Apeldoornse straten en langs monumenten voeren. De start is om 15:00 uur op het Onze Lieve Vrouwe Plein bij de Mariakerk. (officieel de Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopnemingkerk) aan de Hoofdstraat 18.

Het doel van deze wandeling is een oproep doen tot wereldwijde wapenstilstand en geweldloosheid. Hiertoe begint het nieuwe jaar met deze collectieve roep om  wereldwijde vrede. Initiatiefnemer is de Apeldoornse Stichting Sant’Egidio in samenwerking met diverse andere verenigingen, bewegingen en gemeenschappen die mondiaal fakkeltochten organiseren voor wereldvrede.

Wereldwijd zijn er twee momenten in het jaar waarop de vrede centraal staat:

1 januari is sinds 1967 de Internationale Dag van de Vrede, uitgeroepen door de (Rooms) Katholieke Kerk, en op 21 september is deze Wereld Vrede Dag er sinds 1981, destijds uitgeroepen door de Verenigde Naties.

‘Duisternis kan geen duisternis uitdrijven; dat kan alleen licht. Haat kan geen haat uitdrijven; dat kan alleen liefde. Haat leidt tot veel meer haat, geweld tot veel meer geweld en hardheid tot veel meer hardheid’. -Martin Luther King.

Foto: Stichting Sant’Egidio
vredeswandeling apeldoorn 2024 1
Foto: Stichting Sant’Egidio

Deel dit bericht: