ME inzet tijdens jaarwisseling in Uddel

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 2 januari 2024, 12:18
air 20240102 me politie.nl
Foto: Politie.nl

De jaarwisseling in Uddel verliep op het laatste moment onrustig. In Apeldoorn verliepen de feestelijkheden rustig en werden de vuurwerkshows in het Zuiderpark en op het Zwitsalterrein druk bezocht. Vooral het optreden van Tino Martin op het Zwitsalterrein en het aftellen naar middernacht waren hoogtepunten.

Naar schatting kwamen minstens 10.000 mensen af op de vuurwerkshows en aftelfeesten. Een opvallende uitzondering vormde Uddel, waar het rond 04:00u. uur escaleerde met twee autobranden en zwaar vuurwerk. De ME moest ingezet worden om de rust weer te laten terugkeren. Burgemeester Heerts betreurd het incident en benadrukt dat geweld onacceptabel is. Er werd 1 arrestatie verricht.

De schade door vuurwerk in de gemeente is nog niet volledig in kaart gebracht, maar de eerste indruk is redelijk rustig. Zes auto’s gingen in totaal in brand, met Uddel als uitzondering waar de weg afgezet moest worden vanwege schade aan het asfalt. Ondanks het vuurwerkafsteekverbod was er over het algemeen tevredenheid over het rustige verloop van de jaarwisseling.

Deel dit bericht: