Eerste “Diversiteit & Inclusie Award Apeldoorn”

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 3 januari 2024, 08:06
air 20240103 diversiteit & inculsie award apeldoorn1
Foto: Algemene Onderwijsbond

Apeldoorn gaat dit jaar voor het eerst de prijs “Diversiteit & Inclusie Apeldoorn” uitreiken. De uitreiking vindt plaats op 7 februari 2024 van 18.00-21.00 uur in De Nettenfabriek in Apeldoorn. Deze prijs is een nieuw Apeldoorns initiatief en is bedoeld voor bedrijven, organisaties, individuen en groepen mensen die zich op een inspirerende manier inzetten voor een inclusief Apeldoorn.

Deze betrokken samenwerkende partijen doen dit op het gebied van economie, onderwijs, cultuur, zorg, welzijnswerk en sport. Zij initiëren activiteiten, binnen- of buiten hun organisaties, waarbij verschillende groepen mensen de mogelijkheid krijgen om elkaar (beter) te leren kennen en daardoor dichter bij elkaar gebracht kunnen worden.

Een onafhankelijke jury zal deze prijs voor diversiteit & inclusie voor het eerst uitreiken aan mensen of andere verbindende krachten binnen de samenleving van Apeldoorn. De jury bestaat uit Yasemin Cegerek (wethouder in de gemeente Brummen en voormalig lid van de Tweede Kamer) en Jeroen Joon (waarnemend burgemeester van Harderwijk en voormalig wethouder in Apeldoorn.) Ook Tineke Willemsen (voorzitter van Amnesty International Apeldoorn) en Jan van Ewijk (onderzoeker aan de Universiteit voor Humanistiek en voormalig trainer & adviseur aan de Politieacademie) maken deel uit van deze onafhankelijke jury. 

Inmiddels zijn er 25 kandidaten voor de prijsuitreiking van 2024 voorgedragen. De jury is bezig met de beoordeling om de winnaars aan te wijzen.

Aanmelden is verplicht en kan door een mailtje te sturen naar: feest@diversiteiteneinclusieapeldoorn.nl 

 Informatie: diversiteiteninclusieapeldoorn.nl 

air 20240103 diversiteit & inculsie award apeldoorn1
Foto: Algemene Onderwijsbond
air 20240103 inclusiviteit & diversiteit award apeldoorn 2
Foto: Apeldoorn Pakt Aan

Deel dit bericht: