Voorlopige schade jaarwisseling door gemeente opgemaakt

— Regionieuws —

Regio |
Foto: Stef Kars
Foto: Stef Kars

De gemeente heeft middels een eerste inventarisatie de schade aan voorwerpen in de openbare ruimte tijdens de afgelopen jaarwisseling opgemaakt.

Op dit moment kijkt men naar 30.000 euro schade van o.a. aan prullenbakken, abri’s, verkeersborden, lantaarnpalen, etc. Nog niet alles is geïnventariseerd, dus men verwacht dat de kosten nog zullen gaan oplopen. Het schadebedrag vorig jaar was een stuk minder, namelijk: 14.000 euro. Ondanks het vuurwerkverbod valt de schade tijdens deze jaarwisseling dus aanzienlijk hoger uit. Daarvoor, tijdens de jaarwisseling 2019/2020 bedroeg de schade: 23.735 euro. Bij de jaarwisseling 2018/2019 praten we over: 12.800 euro. Bij deze laatstgenoemde jaarwisselingen was er nog geen sprake van een vuurwerkverbod.

De gemeente Apeldoorn blijft wel inzetten op een vuurwerkvrije jaarwisseling en begrijpt dat er tijd nodig is zodat mensen aan het verbod kunnen wennen. Vanwege de coronamaatregelen konden deze keer ook een aantal door de gemeente geplande alternatieven niet doorgaan.