Jongerenraad Apeldoorn werkt aan toekomst met tienpuntenplan

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240103 jongerenraad apeldoorn rob voss
Foto: Rob Voss

Op 22 december, vlak voor de kerstvakantie, kwam de Jongerenraad bijeen voor een boeiende sessie gewijd aan het ontwikkelen van hun tienpuntenplan. Deze avond werd volledig gewijd aan het bespreken en uitwerken van de tien belangrijkste thema’s en onderwerpen die de Apeldoornse jongeren gezamenlijk van groot belang achten voor de stad.

Het tienpuntenplan is een jaarlijks terugkerend initiatief waarin meer dan zestig jongeren uit Apeldoorn hun uiteenlopende interesses, meningen, politieke standpunten en ideeën samenbrengen. Hieruit worden uiteindelijk tien concrete ideeën gedestilleerd die de Jongerenraad als waardevol beschouwt voor de toekomst van Apeldoorn. Deze ideeën variëren van creatieve, grensverleggende concepten tot praktisch toepasbare voorstellen.

Het uiteindelijke doel is om deze tien punten te presenteren aan politici en ambtenaren, zodat zij een goed beeld krijgen van wat er leeft onder de grote groep jongeren in Apeldoorn. In het voorjaar zal de Jongerenraad de ideeën verder concretiseren en de definitieve tien punten aan het publiek gaan presenteren. De jongerenraad in Apeldoorn is de grootste van Nederland.

Deel dit bericht: