Poëzieweek Apeldoorn 2024 start bij CODA

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 4 januari 2024, 11:20
air 20240104 coda cultuurhuis coda
Foto: Coda

Het grootste poëziefeest van Nederland wordt in 2024 voor de twaalfde keer gevierd! In het kader van “de week van de poëzie” van dit jaar organiseert CODA Apeldoorn “De Gedichtendag” op donderdag 25 januari van 18.45-21.30 uur. Het thema dit jaar is “Thuis.” Edward van de Vendel schreef het Poëziegeschenk 2024 met als titel “Kom nog even naar mij kijken straks.”

CODA Apeldoorn opent ook dit jaar de nationale Poëzieweek met “De Gedichtendag”, een avondvullend programma waarbij aan de hand van een selectie werken ingegaan wordt op het landelijke thema. Dit jaar is dat “Thuis”. Waar sommige gedichten “staan als een huis”, doen andere gedichten juist het tegenovergestelde. Wat dat gevoel van “thuis” en “thuisloos zijn” met ons doet, wordt tijdens deze gedichtendag aan de hand van de voordracht van verschillende gedichten uitgekristalliseerd. Hierin is een speciale rol weggelegd voor Radna Fabias (schrijfster en dichter), die een voordracht rond het thema geeft.

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan alleen bakstenen. Dichters bouwen huizen uit onder andere herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. De mooiste woorden ontstaan vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen door middel van gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warm thuis bieden op moeilijke momenten van bijvoorbeeld afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie; dat doen we op deze avond bij cultuurhuis CODA.

2024 begint met poëzie: “Bij een goed einde hoort een goed begin.” (Confucius / 551-479 v.C.)


air 20240104 poezieweekcoda 2024 foto poezieweekcom
Foto: Poëzieweek.com

Deel dit bericht: