Apeldoorn ruimt op met Zero Waste

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink |
air 20240109 apeldoorn ruimt op met zero waste 20 januari
Foto: Zero Waste Apeldoorn

“Opgeruimd staat netjes!” Dat is het motto (en tevens de slogan) van “Zero Waste Apeldoorn.” Deze Apeldoornse organisatie doet zijn naam eer aan: Deze maandelijks terugkerende lokale opruimactie zorgt ervoor dat een schoon en opgeruimd straatbeeld in ere wordt gehouden. Op zaterdag 20 januari is de eerste “Zwerfafval Opruimdag” van dit jaar.

Bij een meer bewuste leefstijl hoort meer dan “alleen” afvalvrij leven, daarom (onder)neemt de Zero waste Apeldoorn Werkgroep een aantal initiatieven die met duurzaamheid, natuur & milieu en/of (zwerf)afval te maken hebben en zo een schone en opgeruimde gemeente bevorderen. Zo is onder andere in 2019 een mooie samenwerking met de gemeente Apeldoorn (“Heel Apeldoorn is Rein”) ontstaan. Sinds januari 2019 organiseert Zero Waste Apeldoorn allerlei zwerfafval “opruimacties”  die door “Heel Apeldoorn is Rein” worden gefaciliteerd.

“ZwerfAfval Pakkers” (“ZAPpers”) zijn mensen die zich vrijwillig inzetten voor een schone leefomgeving door zwerfafval aan te pakken op verschillende manieren: door bijvoorbeeld in het bos of in de stad te gaan “schoonwandelen”, te “ploggen” of door een straat te adopteren, alleen of met een groepje plaatsgenoten. Deze maandelijkse “schoonwandeling” vindt plaats op twaalf verschillende locaties binnen de gemeente Apeldoorn.

Help mee met deze “Heel Apeldoorn is Rein”-actie van januari: “Een goed begin is het halve werk!”

Voor aanmelden en meer informatie: zerowasteapeldoorn.com/Heel-Apeldoorn-Schoon/

air 20240109 apeldoorn ruimt op met zero waste 20 januari
Foto: Zero Waste Apeldoorn

Deel dit bericht: