Stichting Dakloos Apeldoorn helpt buitenslapers tijdens koude nachten

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240111 buitenslapers stichting dakloos apeldoorn
Foto: Stichting Dakloos Apeldoorn

Gedurende de afgelopen ijskoude avonden gingen de medewerkers van de Stichting Dakloos Apeldoorn elke nacht op pad, beladen met dekens, mutsen, handschoenen, thermoskannen soep en een krachtige zaklamp. Hun missie was duidelijk: buitenslapers aanmoedigen om de warmte van de nachtopvang op te zoeken.

Met hun zaklamp speurden ze twee uur lang naar verscholen mensen achter muurtjes en onder struiken. Vooral wanneer de gevoelstemperatuur onder het vriespunt is kan iedereen, ongeacht hun gebruikelijke toegangsstatus, overnachten bij de nachtopvang tijdens deze koude nachten. Sommigen maakten dankbaar gebruik van het aanbod, anderen aarzelden maar kozen uiteindelijk voor een beschutte binnenplek.

Helaas liet niet iedereen zich overhalen. Diverse redenen speelden hierbij een rol: twijfels over toegang, ondanks verzekeringen dat het nu echt mocht, of het niet verdragen van onrust en het gevoel van onveiligheid in de opvang. Voor degenen die buiten bleven, waren de extra dekens en warme soep van onschatbare waarde.

Deel dit bericht: