Winkels na 14 januari open?

— Regionieuws —

Regio |
Bron: UMC
Bron: UMC

Met spanning word er uitgekeken naar de persconferentie m.b.t. de coronamaatregelen van 14 januari aanstaande. Premier Mark Rutte word dan voor het eerst terzijde gestaan door Ernst Kuipers de kersverse minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het geduld lijkt bij veel mensen op en velen hopen dan ook dat er versoepelingen worden aangekondigd. Ook in Apeldoorn zijn er diverse ondernemers die er klaar mee zijn. Zij geven aan na 14 januari gewoon open te gaan ongeacht wat er afgekondigd word. Kledingwinkel House of Tall in de Eglantier doet dit maar ook CK Trendy Fashion in winkelcentrum De Mheen. Ernst Kuipers is echter sceptisch over het loslaten van de lockdown. Hij gaf aan dat er weinig ruimte is om te versoepelen, omdat het aantal besmettingen hoog is.

De bedrijven die verplicht zijn gesloten, dringen aan op versoepelingen. De nood is hoog, volgens de brancheorganisaties van o.a. de horeca, de winkels en de sportclubs. Zij zien mogelijkheden de bedrijven te openen met gepaste maatregelen.