Zilver voor Daan Kool op EK Baanwielrennen in Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 12 januari 2024, 11:49
air 20240112 ek baanwielrennen omnisport
EK Baanwielrennen Omnisport Apeldoorn

Bij het EK Baanwielrennen in Apeldoorn heeft Daan Kool een zilveren medaille veroverd op de kilometer. Alleen de Italiaan Matteo Bianchi bleek sterker. Kool, eerder Europees kampioen op de kilometer bij de beloften, kwalificeerde zich als vierde.

De Italiaanse ploeg won ook de ploegachtervolging voor vrouwen, terwijl de Britten dit bij de mannen deden. De Duitsers wonnen de koppelkoers, en de afsluitende scratch werd gewonnen door de Française Clara Copponin.

Kool was verheugd met zijn zilveren plek en voelde dat hij boven zichzelf uitsteeg, aangemoedigd door het thuispubliek. Hij koesterde de prestatie als brandstof voor zijn olympische droom. In de mannenkoppelkoers gingen de Duitsers er met de overwinning vandoor, terwijl Nederland teleurstellend als achtste eindigde. Yoeri Havik en Jan Willem van Schip, wereldkampioenen, konden niet strijden om de prijzen zoals gehoopt.

In de afsluitende scratch voor vrouwen zegevierde Clara Copponi uit Frankrijk. Op de ploegachtervolging versloegen de Britten de Deense wereldkampioenen, terwijl Italië de vrouwenrace won. Het EK Baanwielrennen duurt tot zondag, met kaarten beschikbaar via www.ekbaanwielrennen.nl.

air 20240111 harrie lavreysen 1

Deel dit bericht: