Don’t it make my “brownie” eyes Blue on Monday

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 15 januari 2024, 11:05
air 20240115 blue monday chocolade 2 walmart
Foto: Walmart

Apeldoorn-Ook aan het begin van dit nieuwe jaar ontkomen we er niet aan: “Blue Monday.”  De donkere decemberdagen liggen nauwelijks achter ons en opeens is daar “Blue Monday”; als opgedoemd uit het niets.

Blue Monday, de zogenaamde “deprimaandag”, valt meestal op de derde maandag van januari. Deze dag is gelanceerd als marketingstunt en niet op wetenschappelijke gronden gebaseerd. Rond deze tijd realiseren wij ons dat het nastreven van onze goede voornemens lastiger is dan we dachten. Bovendien is de spaarpot leeg en zitten veel mensen in je (directe) omgeving vaak met vergelijkbare mismoedige gevoelens.

Al is deze “blauwe dag” in het leven geroepen zonder wetenschappelijk onderbouwd fundament, dat is het effect dat het eten van chocolade heeft op het menselijk brein wel: het eten van chocolade stimuleert namelijk de productie van endorfine in het lichaam met als gevolg in dit geval: weg Blue Monday met deze “chocoladeremedie!”

Een laatste tip: Aangezien de dagen al weer zichtbaar langer worden en we midden op de Veluwe wonen, is dit een uitgelezen kans om eropuit te gaan naar bos en/of over hei. We zijn gewend geraakt aan een beetje regen en sneeuw.

Kortom: warme kleding aan, ga naar buiten en kom in beweging!

air 20240115 blue monday chocolade 2 walmart
Foto: Walmart
air 20240115 blue monday 1
Foto: Greetz
air 20240115 blue monday chocolade pinterest3
Foto: Pinterest

Deel dit bericht: