EK Beachvolleybal 2024 strijkt neer op Marktplein

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 19 januari 2024, 11:25
air 20240119 ek beachvollybal apeldoorn gerhard witteveen
Foto: Gerhard Witteveen

Apeldoorn is geselecteerd als speelstad voor het Europese Kampioenschap Beachvolleybal 2024, naast Den Haag en Arnhem. Van dinsdag 13 augustus tot en met zondag 18 augustus 2024 vinden de wedstrijden plaats op het Marktplein in Apeldoorn.

De keuze voor Apeldoorn is strategisch vanwege eerdere successen, waaronder de finales van het WK vrouwen in 2022, heeft de stad zich gevestigd als een belangrijke speler in de volleybalwereld. Wethouder Topsportevenementen Nick Derks benadrukt de trots van Apeldoorn als gaststad:

“Apeldoorn is een ware volleybalstad met sterke volleybalgemeenschappen en topclubs. Het is fantastisch om topsporters en bezoekers uit vele landen te verwelkomen. Het wordt een topevenement, midden in de stad, niet alleen voor fans maar voor alle Apeldoorners. Ik kijk ernaar uit en ben blij dat we samen met Nevobo en andere steden dit EK mogen organiseren.”

Het EK Beachvolleybal 2024 markeert ook de start van de ‘TeamNL Sport Experience’, een programma voor sportieve activiteiten rondom het evenement. Het doel is om Apeldoorn en haar inwoners actief te betrekken bij sport en topsportevenementen, met vervolgactiviteiten na het EK Beachvolleybal bij andere sportevenementen in Nederland.

air 20240119 ek beachvollybal apeldoorn provincie gelderland 1

Foto: Provincie Gelderland

Deel dit bericht: