Noodklok voor duurzame toekomst Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink |
air 20240123 netcongestie energietransitie gemeente apeldoorn4
Foto: Gemeente Apeldoorn

De gevolgen van netcongestie zijn mogelijk niet te overzien (voor onze regio) als er niet op korte termijn ingegrepen wordt. In Apeldoorn, net als in vele andere gemeenten, belemmert netcongestie de bouw van woningen en de voortgang van de energietransitie. Onder andere plannen voor stedelijke ontwikkeling en duurzame energieopwekking worden rechtstreeks bedreigd door de capaciteitslimieten van het huidige elektriciteitsnet.

Deze kwestie raakt ons allen – van huishoudens en bedrijven tot aan de lokale overheid. Het is van belang dat we collectief actie ondernemen. In Apeldoorn is men actief bezig met het vinden van oplossingen: bijvoorbeeld het plaatsen van nieuwe substations, het stimuleren van alternatieve energiebronnen en het onderzoeken van slimme energienetwerken en opslagmogelijkheden.

Dit is niet alleen een probleem voor Apeldoorn, maar een nationale kwestie die vraagt om een gezamenlijke, krachtige aanpak. Samenwerken aan een toekomst waarin energiezekerheid en duurzaamheid centraal staan is prominent: Bundel de krachten voor een duurzame toekomst!

air 20240123 netcongestie energietransitie gemeente apeldoorn3
Foto: Gemeente Apeldoorn
air 20240123 netcongestie energietransitie gemeente apeldoorn1
Foto: Netbeheer Nederland

air 20240123 netcongestie energietransitie gemeente apeldoorn2
Foto: Gemeente Apeldoorn

Deel dit bericht: