Herinrichtingsplannen Sprengenweg veroorzaakt stevige discussie

Regionieuws

Regio | Door: Christiaan Gijtenbeek |
sprengenweg herinrichting 1
Foto: Christiaan Gijtenbeek

De gemeente Apeldoorn en een aantal bewoners van de Sprengenweg willen dat de veiligheid op de Sprengenweg omhoog gaat.

Een van de redenen is de vele scholen die zich bevinden in de omgeving van de Sprengenweg en de route voor fietsers naar het Sportpark Orderbos.

Er waren veel bewoners en ondernemers donderdagavond in het stadhuis aanwezig. Voor- en tegenstanders van de voorgenomen plannen.

De Sprengenweg is een ontsluitingsweg voor verkeer vanuit het centrum van Apeldoorn. De weg bestaat al meer dan 120 jaar. Fietsers maken volgens onderzoek van Veilig Verkeer Nederland op de Sprengenweg 2 tot 3 keer meer kans op een ongeluk. Dit komt doordat er geen gescheiden fietspaden zijn en dat de maximale toegestane snelheid 50 kilometer per uur bedraagt.

Volgens de gemeente Apeldoorn kan de snelheid niet naar beneden omdat het een ontsluitingsweg ook voor hulpdiensten betreft. De bewoners zijn er al 5 jaar mee bezig en opperen zelfs een plan voor een flitspaal. De heer Alfred Fietje van bakkerij De Ochtendstond sprak in tijdens de PMA vergadering. Hij vertelde dat het als ondernemer heel lastig wordt om daar een winkel te runnen.

Er spelen duidelijk verschillende belangen omtrent de veiligheid van de Sprengenweg.

sprengenweg scholieren
Foto: Christiaan Gijtenbeek
sprengenweg bewoners
Foto: Christiaan Gijtenbeek

Deel dit bericht: