Eerbetoon aan Midwinter Marathon met nieuw kunstwerk op de Loolaan

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 29 januari 2024, 12:54
air 20240129 marathonlopers bij loolaan kunstwerk
De eerste deelnemers staan al op de kiek bij het kunstwerk

De Loolaan in Apeldoorn is een nieuw kunstwerk rijker, genaamd ‘The Smile of Victory’, als eerbetoon aan de Midwinter Marathon. Op vrijdag 26 januari onthulden wethouder Cultuur Peter Messerschmidt, Midwintermarathon-voorzitter Frans Mulderij en kunstenaar Eveline Kieskamp dit beeld. Een TV verslag hiervan kun je terugkijken op ons Youtube kanaal.

Het kunstwerk is geplaatst ter hoogte van de start/finish in de grindberm aan de Loolaan en toont een hardloopster die met vastberadenheid en vreugde naar de finish rent. De kleding verwijst naar de koninklijke historie van Apeldoorn, en de boomwortels onder haar voet symboliseren de natuurlijke omgeving en de diepe wortels van de marathon in Apeldoorn.

Het beeld, gekozen door een participatiegroep met vertegenwoordigers van de Stichting Midwinter Marathon, restaurant Bon Vivant en bewoners, is een inspiratie om met vastberadenheid en doorzettingsvermogen de uitdagingen van het leven aan te gaan. Wethouder Messerschmidt benadrukte dat het kunstwerk niet alleen een eerbetoon is aan de Midwinter Marathon maar ook een waardevolle aanvulling op het ‘buitenmuseum’ van Apeldoorn. Tevens voorspelde hij dat hardlopers massaal op de foto zullen gaan met het kunstwerk. Wij hebben alvast de eerste foto te pakken!

air 20240129 marathonlopers bij loolaan kunstwerk 1

Deel dit bericht: