Bezoekers klagen over vieze situatie bij KFC Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Christiaan Gijtenbeek | | Laatste update: 31 januari 2024, 10:38
kfc woonboulevard 1
Foto: Christiaan Gijtenbeek

Op sociale media regent het klachten over het filiaal van Kentucky Fried Chicken aan Het Rietveld in Apeldoorn. De Facebook pagina “Wat gebeurt er allemaal in Apeldoorn” bericht over veel klachten van bezoekers.

Met name de viezigheid in het restaurant is een punt van discussie. Er worden door bezoekers diverse filmpjes en foto’s gedeeld. Ook de kwaliteit van het eten is een punt van discussie. De Facebookpagina telt bijna 20.000 leden en de KFC is een hot topic. Wij hebben KFC Apeldoorn en het hoofdkantoor om een reactie gevraagd, maar deze blijft uit.

De KFC in Apeldoorn staat rechtstreeks onder het moederbedrijf in Amsterdam. Dat is Collins Foods Netherlands Operations B.V.. Deze is de eigenaar sinds midden 2022. Apeldoorn was in 2005 in Nederland één van de eerste steden waar zich een KFC vestigde. De beginperiode voor het restaurant was moeilijk.

Het bijzondere pand aan het Rietveld 10 met de gekleurde neonstoeltjes, is op de woonboulevard in 1994 gebouwd voor het Chinese restaurant Mandarin Garden. Dit was het tweede restaurant voor de familie Wong bekend van het Chinese restaurant Paradise aan de Maasstraat. In 1999 overleed de eigenaar “Andy” Wong op 48 jarige leeftijd. Zijn vrouw heeft het restaurant op de woonboulevard tot in 2002 gerund. Daarna ging dit restaurant helaas failliet.

kfc woonboulevard 2
Foto: Christiaan Gijtenbeek
neon stoelen woonboulevard
Foto: Titia Ex Het geheugen van Apeldoorn

Deel dit bericht: