Toekomstplannen voor levendige wijk Sprenkelaar in Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 4 februari 2024, 17:08
air 20240202 nieuwbouw gemeente apeldoorn peter lous
Foto: Peter Lous

De wijk Sprenkelaar in Apeldoorn staat aan de vooravond van nieuwe ontwikkelingen met de introductie van het ‘Ontwikkelkader Sprenkelaar’. Ondanks dat veel bewoners de wijk als prettig ervaren, staat de leefbaarheid op enkele plaatsen onder druk, en belangrijke veranderingen zijn op komst.

Met de verplaatsing van het zwembad en de herinrichting van de openbare ruimte, biedt het ontwikkelkader een raamwerk om samen met bewoners aan de toekomst van Sprenkelaar te werken. De groene wijk, gekenmerkt door water en diverse woningtypes, wordt gezien als een levendige gemeenschap. Het ontwikkelkader benadrukt het werken vanuit de bestaande kwaliteiten van de wijk, waarbij sociale en ruimtelijke vraagstukken worden aangepakt.

Hierbij wordt gekeken naar zowel sociale kansen als de fysieke inrichting van de wijk. De betrokkenheid van bewoners is essentieel om initiatieven te stimuleren en de leefbaarheid te vergroten. Organisaties zoals Stimenz, De Goede Woning en Samen055 werken samen met de gemeente om deze toekomstplannen vorm te geven en een uitnodigende en aantrekkelijke woonomgeving te creëren.

Deel dit bericht: