Kapsalon Theater Orpheus houdt deuren noodgedwongen gesloten

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 10 januari 2024, 20:21
Actie Kapsalontheater
Actie Kapsalontheater

Dinsdagavond 18 januari heeft Theater Orpheus van de gemeente Apeldoorn te horen gekregen dat de gemeente strikt de regels zal handhaven en ook zal optreden tegen de geplande ludieke protestactie Kapsalon Theater op woensdag 19 januari. Er is, in overleg met de gemeente, nog gezocht naar ruimte binnen de geldende regels, maar die is niet gevonden. Er rest Orpheus niets anders dan de deuren gesloten te houden.

Mirjam Barendregt, directeur Orpheus: “Wij snappen dat regels gehandhaafd moeten worden door de gemeente. Regels zijn er niet voor niets. Echter in dit specifieke geval is geen sprake van openstelling van het theater, maar een ludieke protestactie om aandacht te vragen voor de situatie waarin podia en artiesten zich bevinden. Wij zijn oprecht teleurgesteld dat dit niet mogelijk is.”

Orpheus zou 48 klanten ontvangen in Kapsalon Theater Orpheus voor een behandeling door lokale kappers, nagelstylisten en een stoelmasseur.

Kapsalon Theater is een landelijk initiatief van acteur Diederik Ebbinge en cabaretier Sanne Wallis de Vries. Binnen een paar dagen hadden ruim 70 theaters zich bij de actie aangesloten nu versoepelingen voor de culturele sector uitblijven. In heel Nederland zouden woensdag 19 januari podia omgetoverd worden tot kapsalon. Theater Orpheus in Apeldoorn twijfelde geen moment en sloot zich direct aan.

Nu de deuren noodgedwongen gesloten blijven, is de kapsalon alleen toegankelijk voor mensen die werken in Orpheus. Barendregt: “Op deze manier kunnen we ons signaal, geef onze sector perspectief op heropening, toch uitdragen. Voor ons eigen team, maar ook voor al die artiesten, zelfstandigen en producties”

LAKSHMI, Musa, NJO ensemble en Danielle Schel treden op 19 januari in de kapsalon op, want ook het podium zal ingericht zijn als kapsalon. Helaas is het voor publiek niet mogelijk om hier bij aanwezig te zijn.

Deel dit bericht: