Informatieavond mogelijke uitbreiding industrieterrein Uddel

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 12 februari 2024, 10:47
air 20240110 uddel1
Foto: Rob Hoogendoorn

De gemeente Apeldoorn organiseert op maandag 12 februari een informatiebijeenkomst voor inwoners en belanghebbenden in Uddel. Op die manier wil de gemeente een toelichting geven op het genomen besluit inzake Voorkeursrecht gemeenten (Wvg) en hoe dit aansluit op de gebiedsaanpak.

Eind 2023 heeft het college van burgemeester & wethouders besloten een voorkeursrecht te vestigen op de percelen gelegen tussen de Markveldweg, Staverhul en Hullenkamp in Uddel. Op deze manier wil de gemeente de mogelijkheid houden om het bedrijventerrein op termijn uit te breiden.

Er liggen plannen om een gebied van circa 19 hectare industrieterrein te bouwen in de agrarische enclave Uddel op de Veluwe. Om ervoor te zorgen dat het verkeer ten behoeve van dit industrieterrein niet door het centrum van Uddel gaat, zal een bestaand weggetje van 3 meter breed, verbreed worden tot een tweebaansweg, dwars door een natuurgebied – om op die manier aansluiting te krijgen op de N302.

De industriële bouwplannen zouden volgens meerdere buurtbewoners onder andere het woonplezier in dit Veluwse gebied in gevaar kunnen brengen. Ook zou de agrarische enclave Uddel met deze plannen ernstig verstoord kunnen worden. Daarnaast zou de financiële schade voor de direct omwonenden vermoedelijk gigantisch zijn ten gevolge van de waardedaling van het onroerend goed in het gebied dat binnen dit bestemmingsplan valt.

Een steeds groter wordende groep van buurtbewoners van Uddel en omgeving is met elkaar in gesprek gegaan en zij hebben inmiddels bezwaar aangetekend tegen deze plannen in de vorm van een petitie. Deze petitie zal donderdag 15 februari formeel aangeboden worden aan burgemeester Ton Heerts in het gemeentehuis van Apeldoorn.

Deze informatiebijeenkomst wordt gehouden vanwege de onrust in de Uddelse gemeenschap die is ontstaan door dit besluit. In deze bijeenkomst wordt de aanwezigen uitgelegd waarom dit besluit is genomen en krijgen zij de gelegenheid om vragen te stellen.

Datum: Maandag 12 februari 2024

Tijd: Inloop om 19.30 uur – start 20.00 uur

Waar: Dorpshuis ’t Blanke Schot, Garderenseweg 33, 3888 LA Uddel

air 20240212 uddel natuurlijk informatieavond
Foto: Uddel Natuurlijk
air 20240110 uddel1
Foto: Rob Hoogendoorn
air 20240110 uddel2
Foto: Rob Hoogendoorn
air 20240110 uddel3
Foto: Gemeente Apeldoorn
air 20240110 uddel4
Foto: Gemeente Apeldoorn

Deel dit bericht: