Apeldoorn zoekt nieuwe Stadsfotograaf

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 12 februari 2024, 11:08
Imca Schoots
Foto: deupstarter

In september beëindigt Imca Schoots haar periode als Stadsfotograaf van Apeldoorn, en de zoektocht naar haar opvolger is begonnen. De Stadsfotograaf is een artistieke ambassadeur voor de gemeente Apeldoorn. Deze krijgt volledige artistieke vrijheid en neemt de verantwoordelijk voor het versterken van Apeldoorn als fotostad.

De nieuwe Stadsfotograaf moet natuurlijk wel wonen of werken in de gemeente Apeldoorn, minimaal 18 jaar oud zijn en zelfstandig en proactief nieuwe initiatieven kunnen ontwikkelen. Ervaring met professionele foto- en/of videografie en bereidheid tot zelfontwikkeling zijn vereisten. De Stadsfotograaf draagt passie en kennis van de fotografie over aan inwoners, is minimaal vier keer per jaar zichtbaar en presenteert zich met een start- en eindexpositie.

Aanbevelingen voor kandidaten kunnen worden ingediend tot 28 februari 2024. De selectieprocedure omvat een beoordeling door een commissie en benoeming door het college van burgemeester en wethouders. Het werk van Imca Schoots en haar voorgangers is te zien op het Instagram-account: stadsfotograafapeldoorn.

Deel dit bericht: