Gemeente Apeldoorn overhandigt Zilveren Erepenning

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink |
air 20240213 ziverenerepenningfrankvdkolkuddel5
Foto: Leen van Toor

Uddel- Frank van de Kolk, voorzitter van Uddels Belang werd dinsdag 13 februari onderscheiden met de Zilveren Erepenning tijdens zijn afscheidsreceptie in dorpshuis ‘Het Blanke Schot in Uddel.’ Dhr. van de Kolk ontving de Erepenning uit handen van burgemeester Ton Heerts namens de gemeente Apeldoorn.

Na drieëntwintig jaar voorzitterschap van Uddels Belang, neemt Frank van de Kolk afscheid en draagt het voorzitterschap over aan Dhr. Chris van de Boom. Van de Kolk heeft zich langdurig ingezet voor de lokale gemeenschap en was hierin zeer toegewijd; gemeenschapszin stond bij hem hoog in het vaandel. Behalve bestuurder van Uddels Belang, was van de Kolk ook geruime tijd lid van het Vrijwillig Brandweerkorps van Uddel.

De Zilveren Erepenning is in 1988 ingesteld. De penning wordt als blijk van waardering toegekend aan personen en organisaties die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving van de gemeente Apeldoorn en/of blijk hebben gegeven van bijzonder moedig of menslievend gedrag.

air 20240213 ziverenerepenningfrankvdkolkuddel5
Foto: Leen van Toor
air 20240213 ziverenerepenningfrankvdkolkuddel3
Foto: Leen van Toor
air 20240213 ziverenerepenningfrankvdkolkuddel1
Foto: Leen van Toor
air 20240213 ziverenerepenningfrankvdkolkuddel4
Foto: Gemeente Apeldoorn
air 20240213 infouddel3
Foto: Donya Tijdink

Deel dit bericht: