Aanhoudend succes Apeldoornse schrijfster na debuut

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 15 februari 2024, 09:12
air 20240215 charlottevandermijndebuut2
Foto: Charlotte de Winter

De Apeldoornse schrijfster Charlotte de Winter (‘Charlotte van der Mijn’) komt dit voorjaar met het vervolg op haar eerste boek ‘De Sleuteldrager’ waarmee zij succesvol haar debuut maakte. Deze zogenaamde magische thriller omschrijft de Winter als een boek over ‘moord en mooie mannen.’ Het schrijfproces was als een soort uitlaatklep voor haar.

Het leven van Charlotte de Winter leek gevuld met financiële zorgen, besparingen en stress. Haar parttime werk als tekstschrijver en tuinvrouw was en is erg leuk, maar was afdoende om van te leven. De stress zocht een uitweg. Om te voorkomen dat ze in een nieuwe burnout terecht zou komen, zette Charlotte zichzelf achter haar laptop en begon van zich af te schrijven. Tot haar grote verbazing kwam er geen verhaal uit over zorgen en stress, maar een razend spannende thriller met bovennatuurlijke elementen.

“In mijn boek belandde ik in Engeland, waar ik altijd zo graag heenging maar wat ik mij niet meer kon veroorloven. Daar begon het verhaal op een begraafplaats waar de hoofdpersoon, een 33-jarige Schotse rechercheur Moordzaken, geconfronteerd wordt met een verdachte én met een geest die hem om hulp vraagt. Uiteraard is deze hoofdpersoon, Finlay Reid, een aantrekkelijke man, hoewel hij het qua uiterlijk moet afleggen tegen de prachtige, elegante, dóde crimineel Damier”, aldus de Winter.

Uitgeverij Zilverbron was meteen enthousiast over het boek ‘De Sleuteldrager’ en heeft het uitgebracht. Een spannend boek, dat detective, thriller, misdaadroman en fantasy combineert. De reacties en recensies op het boek zijn zó positief dat Zilverbron inmiddels bezig is om het vervolg, ‘Sleutel tot Wraak’, dit voorjaar uit te gaan geven.

‘De Sleuteldrager’ en ‘Sleutel tot Wraak’: twee boeken over ‘moord en mooie mannen.’

www.charlottedewinter.nl

air 20240215 charlottevandermijndebuut2
Foto: Charlotte de Winter
air 20240215 charlottevandermijndebuut1
Foto: Charlotte de Winter

Deel dit bericht: