Groot Apeldoorns Dictee 2024

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 22 februari 2024, 11:21
Foto: Christiaan Gijtenbeek

Apeldoorn staat in de startblokken voor een taalkundig evenement dat op woensdag 13 maart plaatsvindt in de raadzaal van het gemeentehuis: Het Groot Apeldoorns Dictee. Op deze avond zullen de deelnemers het van 19.00-22.00 uur tegen elkaar opnemen om zo de ‘Vette 10 voor Taal-Bokaal’ in de wacht te kunnen slepen.

Het Groot Apeldoorns Dictee is een fundraisingevenement dat georganiseerd wordt door Rotaryclub Apeldoorn ’t Loo in samenwerking met Stichting Bobbie Foundation. De opbrengst van deze fundraising komt ten goede aan verschillende sociale projecten in de gemeente Apeldoorn ter ondersteuning van jongeren tot achttien jaar die in armoede leven.

Steeds meer Apeldoornse gezinnen krijgen in deze tijd te maken met armoede. Er wordt een dringende behoefte gevoeld om hiertegen actie te ondernemen voor jongeren die hier veelal de dupe van worden. Dit lokale initiatief bevordert niet alleen de taalkundige vaardigheden maar draagt ook bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden van deze jongeren.

De avond zal feestelijk geopend worden door burgemeester Ton Heerts in de raadzaal van het Stadhuis. Onder leiding van Gijs Wanders zal het dictee afgenomen worden. De deelnemende teams bestaan uit sponsors en scholieren. Zij kunnen zich hiervoor opgeven.

Informatie: rotary.nl en bobbiefoundation.nl

air 20240222 grootapeldoornsdictee
Foto: Rotaryclub Apeldoorn ‘t Loo

Deel dit bericht: