Wespenconsulent cursus Apeldoorn: kennisoverdracht voor natuurbehoud

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 22 februari 2024, 14:13
air 20240222 saksische wesp maureen glandorf
Foto: Maureen Glandorf

De Wespenstichting start de eerste Basiscursus wespenconsulent in Apeldoorn. Tijdens deze cursus leer je over de sociale wespensoorten in Nederland, hoe je ze herkent en hoe je eventuele problemen met wespen kunt oplossen.

Na afronding kun je wespenconsulent worden, maar de cursus is ook geschikt voor wie uit interesse meer over sociale wespen wil weten zonder consulent te worden. Wespen staan vaak negatief bekend vanwege pijnlijke steken, maar ze vervullen essentiële ecologische rollen, zoals het opruimen van kadavers en bestuiven van gewassen. In Nederland zijn er vijftien sociale wespensoorten.

De Basiscursus behandelt het herkennen van deze soorten en technieken voor het omgaan met wespennesten. De Wespenstichting, met sterke banden in Apeldoorn, wil met deze cursus een duurzame aanpak van wespenproblemen bevorderen. Voor meer informatie of aanmeldingen, kun je contact opnemen met de woordvoerder Nathan Veenstra nathan@wespenstichting.nl of de website van de Wespenstichting raadplegen. De cursus is op 6 april in Apeldoorn, bij Aardbalans aan de Spadelaan 8.

air 20240222 cursus wespenconsulent wespenstichting

Deel dit bericht: