Jongerenraad Apeldoorn bezoekt Het Apeldoornsche Bosch

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240214 apeldoornsche bosch 01 jongerenraad
Foto: Jongerenraad Apeldoorn

De Jongerenraad van Apeldoorn heeft een bezoek gebracht aan het herinneringscentrum van Het Apeldoornsche Bosch. De avond begon met een boeiende presentatie van de Stichting Bevrijding ’45. Hierop volgde een gesprek met de stichtingsvrijwilligers over het belang van herdenken.

De jongeren benadrukten het belang van het doorgeven van oorlogsverhalen en de cruciale rol van jongeren hierin. Tijdens open en leerzame gesprekken over de Apeldoornse geschiedenis, begeleid door Tim Masselink met een informatieve quiz, werd de avond verrijkt. Daarna bracht het gezelschap een bezoek aan het herinneringscentrum Het Apeldoornsche Bosch, waar de geschiedenis van het Apeldoornsche Bosch werd belicht.

Het indrukwekkende bezoek van de jongerenraad aan het herinneringscentrum en de waardevolle gesprekken werden afgesloten met dank aan alle betrokken vrijwilligers voor hun inzet en de vormgeving van deze bijzondere avond. Zo blijft de herinnering van het drama wat daar plaats vond tijdens de 2e Wereldoorlog levend.

air 20240214 apeldoornsche bosch 02 jongerenraad

Deel dit bericht: