Gelre Ziekenhuizen innoveert met thuismonitoring na TIA

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240223 mypatch gelre ziekenhuizen
Foto: Gelre Ziekenhuizen

Gelre Ziekenhuizen introduceert een unieke methode voor hartritme-registratie met thuismonitoring voor patiënten met een (vermoeden van een) Transient Ischemic Attack (TIA). Met zorgvuldigheid is deze nieuwe aanpak geïmplementeerd, waarmee de zorg voor TIA-patiënten is geoptimaliseerd.

Bij een (verdenking op) TIA worden patiënten nu geïnformeerd over de noodzaak van een driedaagse hartritme-registratie met behulp van een draagbaar monitorapparaat genaamd de myPatch. Dit apparaat wordt zonder bedrading op de borst van de patiënt geplakt. De overstap van 24-uurs naar tenminste 72 uur continue hartritmemonitoring thuis verbetert de medische observatie.

Deze langere monitoring vergroot de kans op het detecteren van hartritmestoornissen. Bovendien zorgt deze aanpak voor efficiënter gebruik van ziekenhuisbedden en verlaagt het de zorgkosten, doordat patiënten nu slechts een dagopname op de afdeling Neurologie nodig hebben in plaats van een 24-uurs opname. Bij bepaalde patiënten, zoals verwarde patiënten, blijft monitoring op de verpleegafdeling Neurologie plaatsvinden.

Deel dit bericht: