Nieuwe raadsgriffier van Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink |
gemeente apeldoorn foto rob voss www.robvoss.nl
Foto: Rob Voss

Namens de gemeenteraad van Apeldoorn heeft de werkgeverscommissie Marit Stam voorgedragen als raadsgriffier van Apeldoorn. De commissie heeft een groot vertrouwen in Marit als nieuwe griffier en kijkt ernaar uit om de komende jaren met haar samen te werken. In de raadsvergadering van 14 maart a.s. zal de voordracht en voorgestelde aanwijzing plaatsvinden.

Marit Stam werkt sinds 2004 bij de raadsgriffie in Apeldoorn en begon als raadsadviseur van het sociale domein. Na een aantal jaar werd zij plaatsvervangend raadsgriffier en vanaf dat moment werkte ze nauw samen met griffier Arjan Oudbier. Haar takenpakket verschoof en ze ging zich bezig houden met juridische zaken, veiligheid en participatie. Ook was ze teammanager van het ondersteuningsteam en hield ze zich bezig met het strategische griffie- en raadswerk.

In december 2023 zijn de vacaturetekst en het functieprofiel voor de nieuwe raadsgriffier van Apeldoorn opgesteld. De werkgeverscommissie, bestaande uit Tim Kamphuis, Bouwien ten Bokum en Jan Kloosterman, is vervolgens aan de slag gegaan met de zoektocht naar de nieuwe, vaste griffier van Apeldoorn. Zij hebben hiervoor een zorgvuldige procedure gevolgd. De vacature is gelijktijdig zowel intern als extern uitgezet en heeft meerdere reacties opgeleverd. De werkgeverscommissie heeft in twee rondes met kandidaten gesproken en daarnaast zijn er twee adviescommissies geweest die ook gesproken hebben met een aantal kandidaten. De adviescommissies werden gevormd door de burgemeester, gemeentesecretaris en een delegatie van de raadsgriffie.

gemeente apeldoorn foto rob voss www.robvoss.nl
Foto: Rob Voss
air 20240226 nieuweraadsgriffier1
Foto: Rob Voss

Deel dit bericht: