Bewustwording cybercrime op actiedag in april

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240227 cybercrime digitale oplichting freepik
Foto: Freepik

In april staan bij de politie in Oost-Nederland diverse initiatieven gepland om bewustwording te creëren over de risico’s van cybercrime en digitale criminaliteit. Ook in Apeldoorn wordt er actie ondernomen, met onder andere aandacht voor veelvoorkomende vormen zoals bankhelpdeskfraude en sextortion.

Ook wordt er een nieuwe aanpak uitgerold waarbij slachtoffers samen met de politie thuis aangifte kunnen doen en mogelijk verdachten kunnen identificeren. De politie van Apeldoorn roept de gemeenschap op om creatieve ideeën aan te dragen om bewoners bewust te maken van cybercriminaliteit. De focus ligt op het bedenken van inventieve acties die variëren van informatief en creatief tot simpel en doeltreffend.

Heb jij een suggestie die het verschil kan maken? De politie van Apeldoorn hoort graag. Je kunt reageren via de Instagram account van de politie van Apeldoorn. Samen willen ze de inwoners van Apeldoorn informeren en beschermen tegen de gevaren van cybercrime. Wellicht leidt jouw idee tot een succesvolle bewustwordingscampagne. De actiedag is op 2 april aanstaande.

Deel dit bericht: