Tiny Forests bij basisscholen ondergaan grote opknapbeurt

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 28 februari 2024, 12:04
air 20240228 tiny forest 01 buitengewoon apeldoorn
Foto: Buitengewoon Apeldoorn

Wat is een Tiny Forest? Het is een compact, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Deze groene oases zijn niet alleen een thuis voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Ze fungeren als buitenlokalen waar kinderen leren over de Nederlandse natuur, terwijl buurtbewoners samenkomen op een aangename en gezonde plek.

De twee bestaande Tiny Forests bij Openbare basisschool Het Web, de rooms-katholieke basisschool De Zevensprong en pc Daltonschool Ichthus waren na twee jaar corona aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Het gebrek aan onderhoud had geleid tot dichtbegroeide bosjes, waardoor kinderen geen gebruik meer konden maken van deze natuurlijke leeromgeving.

Er is inmiddels gesnoeid en de paden zijn begaanbaar gemaakt. De houtstammen zijn zorgvuldig op een hoop gelegd, waardoor ze dienen als habitat voor zwammen en andere fauna. Binnenkort worden de paden verder opgevuld met houtsnippers. Deze opknapbeurt kwam tot stand door een samenwerking met IVN Apeldoorn en de inzet van beheer- en onderhoud van de gemeente Apeldoorn.

air 20240228 tiny forest 02 buitengewoon apeldoorn

Deel dit bericht: