Bezorgde Uddelenaren laten stem horen

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink |
air 20240301 uddel voorkeursrecht1
Foto: Donya Tijdink

Het college van burgemeester & wethouders heeft eind 2023 besloten een voorkeursrecht te vestigen (Wet WVG) op een aantal percelen in Uddel. Op deze manier wil de gemeente de mogelijkheid houden om het bedrijventerrein op termijn uit te breiden. Tijdens de PMA (Politieke Markt Apeldoorn) van donderdag 29 februari werd deze kwestie besproken en kregen de betrokken partijen de gelegenheid om hierover in te spreken. Zo konden zij hun standpunt verdedigen ten overstaan van de aanwezige raadsleden en de wethouder.

Er liggen plannen om een gebied van circa 19 hectare bedrijventerrein te bouwen in de agrarische enclave Uddel op de Veluwe. De industriële bouwplannen zouden volgens meerdere buurtbewoners onder andere het woonplezier in dit Veluwse gebied in gevaar kunnen brengen. Ook zou de agrarische enclave Uddel met deze plannen ernstig verstoord kunnen worden. Daarnaast zou de financiële schade voor de direct omwonenden vermoedelijk gigantisch zijn ten gevolge van de waardedaling van het onroerend goed in het gebied dat binnen dit bestemmingsplan valt.

Een steeds groter wordende groep van buurtbewoners van Uddel en omgeving is met elkaar in gesprek gegaan en zij hebben inmiddels bezwaar aangetekend tegen deze plannen in de vorm van een petitie die zij 15 februari jl. formeel aangeboden hebben aan burgemeester Ton Heerts.

Een andere groep Uddelenaren, vertegenwoordigd door de bestuursleden van het Uddels Belang, steunen de plannen van de gemeente Apeldoorn echter. Zo ontstond er een discrepantie binnen de gemeenschap van Uddel over de plannen die deel uitmaken van het ‘Plan GEUS’ waardoor de gemoederen soms hoog opliepen. Tijdens de raadsvergadering van 14 maart zal er een definitief besluit genomen worden over de bouwplannen van het bedrijventerrein in Uddel.

air 20240301 uddel voorkeursrecht1
Foto: Donya Tijdink
air 20240301 uddel voorkeursrecht2
Foto: Donya Tijdink

Deel dit bericht: