Onrustig weekend in Apeldoorn: rijden onder invloed en handgemeen met politie

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240304 politie apeldoorn
Foto: Politie Apeldoorn

Afgelopen weekend was de politie flink in de weer, en de hectiek begon al tijdens een alcoholcontrole aan de Laan van Osseveld. Gedurende het weekend deden zich verschillende incidenten voor, variërend van berovingen tot overschrijdingen van de alcohollimiet.

Tijdens een routine-alcoholcontrole werden drie bestuurders betrapt op rijden onder invloed. Opvallend was de snelle vlucht van één bestuurder, die na een korte achtervolging werd klemgereden in de wijk Zevenhuizen. Bij ademanalyse bleek hij maar liefst vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben.

Daarnaast was de politie bezig met twee berovingen in dezelfde omgeving, waarbij een mes werd gebruikt. Gelukkig werden beide pogingen zonder buit afgeslagen. Kort daarna werd een minderjarige verdachte met een groot ‘rambo-mes’ en onder invloed van alcohol aangehouden.

De nacht in de horeca werd verder gekenmerkt door onrust, met meerdere aanhoudingen. Een dieptepunt was een aanhouding waarbij een agent in haar hand werd gebeten door een onder invloed zijnde verdachte die elke medewerking weigerde. Horecaportiers hielpen bij de aanhouding. Als afsluiting besloot een horecabezoeker tegen de politiebus te urineren, wat uiteindelijk resulteerde in een onvrijwillig verblijf in het ‘politiehotel’ zonder uitzicht. Tegen het ochtendgloren kon de politie wel genieten van een mooie zonsopkomst.

Deel dit bericht: