Royal Light Festival: jong talent schittert op Stationsplein

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 6 maart 2024, 11:00
air 20240305 kunstenaar wedstrijd royal ligt festival
Foto: Royal Light Festival

Nog een week te gaan en dan gaat het Royal Light Festival in Apeldoorn weer van start. Op het stationsplein krijgen drie lokale jonge talenten een unieke kans om zich te presenteren aan het publiek, ondersteund door een bijdrage van 10.000 euro van de Rabobank.

De bank, die dit jaar haar 125-jarig bestaan viert, onderstreept haar betrokkenheid met een extra eenmalige bijdrage van €125.000. Deze financiële steun ondersteunt duurzame projecten en initiatieven die de lokale gemeenschap versterken. Het programma binnen het Royal Light Festival is dus een concrete uitwerking van deze filosofie, waarbij jonge kunstenaars een kans krijgen om hun talent te tonen.

Hieruit zal een ‘winnaar’ komen die het jaar daarop een eigen kunstwerk mag realiseren tijdens het Royal Light Festival. Giny Vos, een gevestigde naam in de lichtkunstwereld, bekend van het verlichte Stationsplein met haar werk “Reizend Zand”, speelt samen met Curator Rogier van der Heide, Els Drummen (CODA) en Jasper van der Graaf (ACEC) een sleutelrol in dit beoordelingsproces. De schermen die voor het jonge talent worden gebruikt, waren eerder te bewonderen in het Oranjepark bij het werk “The Hunger and the Poppy” van kunstenares Cindy Lo.

air 20240305 kunstenaar wedstrijd royal ligt festival 1

Deel dit bericht: