Weken van Apeldoorn Schoon: kinderen strijden tegen zwerfafval

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240305 apeldoorn schoon 02 gemeenet apeldoorn
Foto: Gemeente Apeldoorn

Van 4 tot en met 15 maart vinden de Weken van Apeldoorn Schoon plaats, met afvalpreventie en -vermindering als centraal thema. Dit initiatief betrekt 420 kinderen van 10 basisscholen in Apeldoorn en naburige dorpen bij een grootschalige opruimactie tegen zwerfafval.

Maandagmiddag 4 maart openden wethouder Afvalbeleid Danny Huizer en kinderburgemeester Jahnaoh de opruimactie bij basisschool IKC Hei en Bos in Hoenderloo. Na de opruimactie zal het verzamelde afval per school worden gewogen, waardoor de deelnemende leerlingen direct het resultaat van hun inzet kunnen aanschouwen. Een educatieve stap om het belang van een schone leefomgeving te benadrukken en actieve betrokkenheid te stimuleren.

De actie sluit naadloos aan op de Landelijke Opschoondag, waarop inwoners in heel Nederland de handen uit de mouwen steken om zwerfafval op te ruimen. Apeldoorn doet op 14 en 23 maart mee, waarbij deelnemers verschillende mogelijkheden hebben, zoals het opruimen van afval per kano of sup op het kanaal of te voet. Wie wil bijdragen, kan zich aanmelden via het formulier op de website van Zero Waste Apeldoorn.

air 20240305 apeldoorn schoon 01 gemeenet apeldoorn

Deel dit bericht: