Filmfestival in GIGANT voor jonge Apeldoornse filmmakers

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240306 jonge apeldoornse filmmakers gigant apeldoorn
Foto: GIGANT

GIGANT nodigt jonge Apeldoornse filmmakers tussen 12 en 20 jaar uit om deel te nemen aan het Filmfestival Jonge Apeldoornse Filmmakers. Het festival biedt vijf categorieën: animatie, live action fictie, live action non-fictie, 1-minute movie en muziekclip.

Een professionele jury beoordeelt alle inzendingen, en de genomineerde films worden vertoond tijdens de Festivaldag in het Filmtheater van GIGANT. Daar kunnen deelnemers ook deelnemen aan een masterclass filmmaken. Er zijn een aantal spelregels: Je leeftijd is tussen de 12 en 20 jaar, de maximale duur van de film is 10 minuten en er is een privacyoptie. Geef aan als je niet wilt dat foto’s en video’s openbaar worden gemaakt.

Een onafhankelijke vakjury selecteert per categorie één winnaar, die beloond wordt met een geldprijs van €250,-. Stuur jouw aanmelding en film vóór 26 april 2024 naar filmfestival@gigant.nl. Zorg ervoor dat je de film in MP4-formaat aanlevert, de titel van de film vermeldt, je naam, leeftijd en leerjaar van alle crewleden vermeldt. Op de festivaldag (5 juni aanstaande) worden alle geselecteerde films vertoond, waarbij genomineerden hun film presenteren.

Deel dit bericht: