Gelderse bedrijven bekroond voor circulaire innovatie

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 11 maart 2024, 11:26
air 20240306 winnaars gelderse circulaire innovatie vno ncw
Foto: VNO NCW Midden

Drie Gelderse bedrijven zijn de winnaars geworden van de Gelderse Cirulaire Inovatie Top 20. Circulaire innovatie is het vernieuwen of verbeteren van producten of diensten op een manier waarbij materialen of methodes meermaals kunnen worden hergebruikt.

Deze competitie is er voor pioniers, bedrijven en instellingen die met innovaties de Nederlandse economie stap voor stap circulair maken. De winnaars zijn nu automatisch genomineerd voor de landelijke finale op 15 maart. 2 van de 5 initiatieven in de categorie Circulaire Community kwamen uit Apeldoorn: de gemeente Apeldoorn met de bodemverbeteraar Bokashi en ook de Stichting Zero Waste Apeldoorn. Helaas vielen ze niet in de prijzen. Helga Witjes, lid van de Gedeputeerde Staten van Gelderland, onderstreept het belang van circulaire innovaties voor de regio. Zij benadrukte dat circulair ondernemen het nieuwe normaal wordt.

De drie winnaars zijn: Green Road Equipment, die wordt erkend als een Circulaire Change Maker voor innovatieve oplossingen in de wegenbouw. Statieheld, een Circulaire Start-Up, die wordt geprezen vanwege hun enthousiasme en heldere stappen in circulaire innovatie. En in de categorie Circulaire Community onderscheidt De Verschilmakerij zich als een jong team dat zich inzet om het verschil te maken bij de jongste generatie.

air 20240306 deelnemers gelderse circulaire innovatie vno ncw midden

Deel dit bericht: