Beekbergens Toneel viert 50-jarig bestaan met klucht

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240307 beekbergens toneel
Het bonte gezelschap van het Beekbergens Toneel
Foto: Beekbergens Toneel

Dit jaar markeert het 50-jarig jubileum van het Beekbergens Toneel sinds de heroprichting in 1974. Om deze mijlpaal te vieren, nodigen ze het publiek uit voor de voorjaarsuitvoering met de klucht: ‘ZORGBOT 2.0’ geschreven door de Drentse toneelschrijver Henk Roede.

Het toneelstuk draait om Hans en Annie, twee bejaarden die zelfstandig wonen maar extra zorg nodig hebben. Geconfronteerd met een piepend en krakend zorgstelsel, besluiten ze een zorgrobot als experiment in te zetten. Het komische verloop begint wanneer Hans zijn mening verandert bij het zien van de vrouwelijke robot, wat leidt tot een reeks hilarische momenten.

De uitvoeringen vinden plaats in de Hoge Weye, Dorpstraat 34 in Beekbergen op vrijdag 5 en zaterdag 6 april. De deuren openen om 19 uur, en het doek gaat klokslag 20 uur open. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar vanaf 23 maart bij Primera de Damper in Beekbergen en de Echte Bakker Gerrits in Lieren. Daarnaast zijn kaarten tegen contante betaling beschikbaar aan de zaal zelf. De toegangsprijs bedraagt 5 euro, terwijl donateurs gratis toegang hebben met hun donateurskaart.

Deel dit bericht: