Praten over De Maten met de raadsleden

Regionieuws

Regio | Door: Christiaan Gijtenbeek |
ontmoeting drie ranken 2
Foto: Christiaan Gijtenbeek

Een aantal keren per jaar gaan de raadsleden en wethouders op bezoek naar diverse plaatsen in de gemeente Apeldoorn. Dit wordt “De Ontmoeting” genoemd.

Donderdagavond was er een ontmoetingsbijeenkomst in het gebouw van de Drie Ranken kerk in de wijk De Maten.

Het thema was “Praten over de Maten”. Inwoners van de wijk en gemeenteraadsleden konden diverse presentaties bijwonen en vragen stellen. Dit werd onder andere gedaan met een leuke Quiz.

Er werd aandacht besteedt aan de buurten De Dreven en de Horsten en aan Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Don Bosco Apeldoorn. Don Bosco maakt zich sterk voor kwetsbare jongeren door ze aan het Violierenplein een plek te bieden waar ze zich thuis kunnen voelen en ontwikkelen.

De plek stond vroeger bekend als JeJoCeMa (Jeugd en Jongeren Centrum Maten). Ed is één van de begeleiders en hij maakt zich er sterk voor dat mensen een ander beeld krijgen van Don Bosco. Veel inwoners van de wijk weten niet wat er allemaal bij Don Bosco gebeurd en gedaan wordt is zijn veronderstelling.

De buurtraden van de Dreven en de Horsten vertelden welke activiteiten allemaal in de buurten plaatsvinden en welke problematiek er speelt. Het was een informatieve avond.

ontmoeting drie ranken 1
Foto: Christiaan Gijtenbeek
ontmoeting drie ranken 4
Foto: Christiaan Gijtenbeek
ontmoeting drie ranken 7
Foto: Christiaan Gijtenbeek
ontmoeting drie ranken 8
Foto: Christiaan Gijtenbeek
ontmoeting drie ranken 5
Foto: Christiaan Gijtenbeek
ontmoeting drie ranken 6
Foto: Christiaan Gijtenbeek

Deel dit bericht: