Gemeente Apeldoorn handhaaft op horeca Hart van Zuid

Regionieuws

Regio | Door: Christiaan Gijtenbeek |
horeca adelaarslaan en talingweg
Foto: Christiaan Gijtenbeek

Dat niet iedereen zich kan vinden in het horeca aanbod op het “Adelaarsplein” winkelcentrum Hart van Zuid, ondervinden een aantal ondernemers aan den lijve.

Ondanks dat de horeca op het winkelcentrum hoge reviews scoren op Google, is schijnbaar niet iedereen blij. De gemeente Apeldoorn heeft bij één van de horecazaken gehandhaafd waardoor er tijdelijk geen klanten meer mogen plaatsnemen aan een tafeltje om te eten.

Daarnaast zit er op een nieuw te openen dubbel winkelpand maar voor de helft een horecabestemming. De horecavergunningverlening voor de andere helft van de zaak wil maar niet vlotten.

Al jaren gaan er geluiden rond dat er teveel horeca op het plein zou zijn en dat gewone winkels verdwijnen. Het bijzondere is dat de horeca op het plein het enorm druk heeft en dat normale winkeliers geen interesse meer hebben om een winkel te openen. Het voormalige pand van de Hubo Ellenbroek staat al jaren te huur en Bloemenhuis Silvester gaat een kleiner pand betrekken.

De zorgen rondom het winkelcentrum blijven. Ook de parkeerproblemen zijn groot. Er loopt nu een onderzoek parkeercapaciteitsvergroting op de bestaande parkeerplekken. De hoogte in, zou een optie kunnen zijn.

hart van zuid kerst
Foto: Christiaan Gijtenbeek 2013

Deel dit bericht: