WijApeldoorn organiseert dialoog over toekomst binnenstad

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 11 maart 2024, 13:31
air 20230330 korenpassage nieuwbouw serge poppelaars
Foto: Serge Poppelaars

De politieke partij WijApeldoorn gaat een avond organiseren om inwoners en ondernemers uit de binnenstad samen te brengen voor een discussie over de toekomst van het stadscentrum. Verschillende onderwerpen, waaronder wonen, horeca, mobiliteit en winkelgedrag, staan centraal tijdens deze bijeenkomst.

De discussie draait om cruciale vragen over de binnenstad: Moet er meer horeca zijn? Is er behoefte aan meer auto’s en fietsen, of zouden winkels aan de Hoofdstraat Noord moeten worden omgezet naar woningen? Anticiperen op het veranderlijke gedrag van consumenten is een uitdaging die moet worden aangegaan.

Het WijApeldoorn-Raadslid Martin Maassen benadrukt de behoefte aan een duidelijke visie voor het gezond maken van de binnenstad. De avond belooft bijdragen van sprekers zoals retailer Peter Rijkers, kunstenaar River Roest, oud-journalist Arnold Zweers, en centrummanager Marco Bod. De bijeenkomst is op dinsdag 19 maart aanstaande in het ACEC-café aan de Roggestraat 44. De discussie start om 19:30 uur en aanmelden is niet nodig.

Deel dit bericht: