Whisky Festival Apeldoorn wederom succesvol

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 15 maart 2024, 10:33
air 20240312 wiskey proeverij zondag 10 maart
Foto: Stichting Yourright Foundation

Voor whiskyliefhebbers was Station Royaal zondag 10 maart weer de plek om te genieten van een lekkere dram. Stichting Yourright Foundation organiseerde deze middag voor de tweede maal het Whisky Festival Apeldoorn.

Naast organisatoren Nicole Schuijer en Branko Driessen die een deel van hun uitgebreide privécollectie hadden meegenomen, waren er ook nog andere tafels waar men whisky kon proeven. De Cognacteek uit Apeldoorn had naast mooie whisky’s ook een tafel met cognac en armagnac ingericht. Stichting Dutch Whiskyteers vertegenwoordigde bijna alle Nederlandse whiskydistilleerderijen, en er stond een mooie verzameling Amerikaanse whisky’s en bourbons. Hierdoor was het voor de 175 bezoekers mogelijk om te kiezen uit meer dan 500 verschillende godendranken.

De opbrengst van dit festival komt ten goede aan het werk van Stichting Yourright Foundation. In oktober van dit jaar zal de renovatie van een basisschool mede door deze opbrengst gerealiseerd worden. Het Whisky Festival is door deze insteek niet alleen een festival dat door whiskyliefhebbers voor whiskyliefhebbers georganiseerd is maar ook een middag waarbij elke dram op een mooie manier bijdraagt aan een goed doel.

Door het succes van dit jaar zal het festival volgend jaar op zowel zaterdagavond als zondagmiddag georganiseerd worden. 

Meer informatie: yourright-foundation.org.

air 20240312 wiskey proeverij zondag 10 maart
Foto: Stichting Yourright Foundation

Deel dit bericht: