Royal Light Festival: Kunst, Cultuur en Licht

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 16 maart 2024, 09:19
royal light 11
Foto: Christiaan Gijtenbeek

Het Royal Light Festival, vorig jaar een groot succes, is dit jaar weer terug en tot zondag 17 maart te bewonderen. Dit gratis evenement omvat een lichtroute met elf lichtobjecten van (inter)nationale kunstenaars, aangevuld met lokale culturele en binnenstadsondernemers die bijdragen met events en activiteiten.

Dit jaar zijn er 11 prachtige lichtkunstwerken te bewonderen op diverse locaties, waaronder het Raadhuisplein, Marktplein, Caterplein, ACEC/CODA, Oranjepark, Theater Orpheus, Grote Kerk, Loolaan, Stallenplein Paleis Het Loo en Paleispark. Op het Stationsplein worden videozuilen met foto- en videokunst van jong talent tentoongesteld.

Voor bezoekers zijn er drie informatiepunten beschikbaar. Op het Stationsplein kun je terecht bij Station Royaal, op het Marktplein bevindt zich het voormalige Euroland pand op de hoek van de Marktstraat/Marktplein, en bij de hoofdingang van Paleis Het Loo kun je ook informatie verkrijgen.

Bij elk kunstwerk kun je een audiotoelichting beluisteren door een QR-code te scannen. De lichtkunstwerken gaan om 19:00uur aan en blijven zichtbaar tot tot 22:30 uur (op vrijdag en zaterdag tot 23:00 uur). Er rijden pendelbussen tussen Paleis Het Loo en Orpheus , evenals kleine shuttlebusjes.

https://youtu.be/zHF8lwj3YeM
royal light 6
Foto: Christiaan Gijtenbeek
royal light 4
royal light 1
royal light 19
Foto: Christiaan Gijtenbeek
royal light 18
royal light 16
royal light 14
royal light 13
Foto: Christiaan Gijtenbeek
royal light 10
royal light 9

Deel dit bericht: