Scherpe dialoog tijdens Centrum Top WijApeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 25 maart 2024, 12:44
wijapeldoorn centrum top
Foto: WijApeldoorn

De politieke partij WijApeldoorn organiseerde dinsdag jl. de ‘Centrum Top’: een avond om inwoners en ondernemers uit de binnenstad samen te brengen voor een discussie over de toekomst van het stadscentrum van Apeldoorn. Verschillende onderwerpen, waaronder wonen, horeca, mobiliteit en winkelgedrag  stonden centraal tijdens deze bijeenkomst.

Na opening van de avond werd het woord gegeven aan een aantal gastsprekers (retailer Peter Rijkers, kunstenaar River Roest, jongerenraadslid Saffira van Raaij, oud-journalist Arnold Zweers, centrummanager Marco Bod en general manager Larissa van der Vlist) die een toelichting gaven op deze diverse actuele onderwerpen rondom het ontwikkelperspectief van onze binnenstad. Zij uitten op een kritische manier hun bevindingen en zorgen omtrent onder andere mobiliteit, veiligheid, winkels en horeca in- en rondom het centrum om hierover aanzet tot dialoog te geven. Dit had tot gevolg dat er een pittige discussie ontstond tussen de aanwezigen.

Aangezien de opkomst hoog was, was het een uitdaging voor gespreksleider Robert van Vliet (bestuurslid WijApeldoorn) om alle deelnemers aan het gesprek het woord te geven. Na afloop van de avond vatte Martin Maassen (Raads- en fractielid WijApeldoorn) de avond samen; “Er is zeker nog veel te doen wat de binnenstad van Apeldoorn betreft, maar het gesprek is op gang gebracht en dat is een positieve ontwikkeling.”

air 20240320 centrumtopwijapeldoorn2
Foto: Donya Tijdink
air 20240320 centrumtopwijapeldoorn1
Foto: Donya Tijdink

Deel dit bericht: